Torpargrund i betong

Torpargrunden utgör stödet för hus och nybyggnationer. Under åren har den genomgått en evolution, och dagens moderna torpargrund i betong erbjuder flera fördelar jämfört med äldre krypgrunder av trä. Den betonggjutna krypgrunden har funnits sedan 70-talet. Hos Grönvallens Cementvaru kan du hitta skräddarsydda lösningar för din torpargrund som säkerställer både hållbarhet och kvalitet.

Kontakta oss

Flexibel torpargrund eller grundbalkar

En modern torpargrund från oss på Grönvallen har utvecklats för att möta dagens byggnormer och kundkrav. En flexibel grund består av plattor, plintar och balkar som är individuellt anpassade till varje enskilt objekts lastförutsättningar.

Behöver du grundbalkar i standardutförande 180x500mm med släta ytor och hål i ändarna för att passa Grönvallens plintar, kan du beställa det direkt av oss.

Plintgrund - en bra husgrund för mindre hus och byggnader

Plintgrunder är vanliga för attefallshus, fritidshus och sommarstugor, samt hus nära vatten. De möjliggör en enkel placering av huset direkt på plintgrunden. Den öppna konstruktionen främjar luftcirkulation och minskar risken för fuktskador, särskilt i hus som är säsongsuppvärmda och där kondensationsproblem inte uppstår lika lätt.

Dock kräver den öppna plintgrunden försiktighet när det gäller skyddet av utrymmet under bjälklaget. Rätt isolering och regelbundet underhåll är avgörande för att undvika fuktskador.

En krypgrund i betong ger flera fördelar

1. En längre livslängd

Betong har bevisat sig vara ett robust och tåligt byggmaterial som kan motstå slitage och väderförhållanden. Moderna torpargrunder i betong är således betydligt mer hållbara än äldre träbaserade krypgrunder. De har en lång livslängd och kräver minimalt underhåll, och det sparar både tid och pengar på lång sikt.

2. Fuktsäkerhet och motståndskraft

En av de betydande fördelarna med krypgrunder i gjuten betong är deras motståndskraft mot fukt. Krypgrunder av trä är känsliga för fukt och kan leda till allvarliga problem som mögel och rötskador. Torpargrunder gjutna i betong minskar risken för fuktintrång och håller ditt hus torrt och friskt.

3. Perfekta att anpassa till projektet

En krypgrund i betong är inte en "one-size-fits-all" -lösning. Hos Grönvallens Cementvaru kan plintar, plattor och balkar anpassas individuellt till ditt projekt och dess lastförutsättningar. Det innebär att du får en grund som är perfekt anpassad till dina specifika behov.

4. Risken för höga radonhalter minskar

Det blir en bättre luftgenomströmning i en krypgrund och just detta minskar risken för att radon tränger upp i huset. Radonsanering kostar ofta väldigt mycket pengar om du har källare, men med en torpargrund i betong minskar både risken och kostnaderna om du mot förmodan ändå skulle drabbas av radon.

Torpargrunder för nybyggnationer

Ska du bygga ett förråd, ett orangeri eller ett nytt hus? Då ska byggnaden ha en bra grund. Torpargrunden är en perfekt grund i både hus och mindre byggnader som skjul och förråd och liknande. Vi på Grönvallens Cementvaru levererar alla delar i torpargrunder till både privatpersoner och företag som behöver dem till nybyggnationer.

Vi gjuter alla delar av din nya torpargrund konstruktion

När det kommer till att skapa en ny konstruktion av torpargrund som ska stå stadig under många år framöver, är det viktigt att varje del av konstruktionen utförs med noggrannhet och skicklighet. På Grönvallens Cementvaru kan vi erbjuda en omfattande tjänst där vi gjuter alla delar av din nya torpargrund.

Oavsett om du planerar att bygga ditt drömhus eller renovera ditt nuvarande hem, är torpargrunden kärnan i en stark och hållbar struktur. Vi har kompetensen och kunskapen som krävs för att säkerställa att varje aspekt av din torpargrund är korrekt utförd

Kostnaden för konstruktionen

Vad bör man ta höjd på mellan tummen och pekfingret när det gäller kostnaden för en torpargrund med alla gjutna moment? När det kommer till att planera för en torpargrund i betong är kostnaden en viktig faktor att beakta. Priset påverkas av flera variabler som är värda att överväga när du tar beslut om byggnadsprojektets budget.

Först och främst beror priset på din torpargrund på dess storlek och komplexitet. En mindre torpargrund med enkel design kommer naturligtvis att vara mer prisvärd än en större, mer komplicerad konstruktion. Då vi har ett stort utbud av olika produkter till din krypgrund gör du bäst i att be oss om en offert. Då tar vi hänsyn till alla parametrar och ger dig ett transparent pris.

Specialbeställningar

Skulle du behöva specialbeställa inspektionsbalkar, ha anpassade dimensioner av dina betongprodukter eller ytstrukturer kan vi hjälpa dig med det. Kontakta oss så tar vi en dialog om hur du vill ha det.

Beställ din krypgrund hos Grönvallens Cementvaru

När du väljer Grönvallens Cementvaru för din moderna torpargrund i betong kan du vara säker på att du får hög kvalitet och skräddarsydda produkter. Våra grundbalkar, i standardutförande 180x500mm, är tillverkade med släta ytor och passar våra plintar perfekt. Dessutom anpassas placeringen av ventiler efter varje objekt för att säkerställa optimal funktion.

Hos Grönvallens Cementvaru är vår målsättning att leverera konstruktioner för torpargrunder som uppfyller dina krav och förväntningar till fullo.

Betongprodukter som ingår i en torpargrund

I moderna torpargrunder ingår flera av våra produkter, såsom:

Behöver du rådgivning om renovering av krypgrund eller om du redan vet hur du ska gå tillväga, kan vi bistå dig med hjälp.

Kvalitetskontroll

Vårt företag är anslutet till Nordcert vilket ger oss rätt att använda BBC-märkningen – det innebär årliga inspektioner av vår tillverkningsprocess samt att vårt kvalitetssäkringsprogram efterföljs och förnyas.

Om oss

Grönvallens Cementvaru AB är ett familjeföretag i tredje generationen. Företaget startades, i liten skala på en loge, år 1946. Företaget har sedan med åren växt kraftigt vad gäller lokaler, produktion och personal.

personlig service

Vi hjälper er med rådgivning samt hitta rätt produkter. Kontakta oss för produktinformation, priser, leverans, mm.